Headlines News :

Επιμορφωτικές Δράσεις.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 7:48 π.μ.

Από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου - Ελασσόνας.

Το ΚΠΕ Κισσάβου - Ελασσόνας στο πλαίσιο της Δια Βίου Μάθησης και της Εκπαίδευσης για την Αειφορία και το Περιβάλλον για τη σχολική χρονιά 2011 - 2012 ανέπτυξε επιμορφωτικό έργο σε θέματα διαχείρισης περιβάλλοντος, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οικολογίας υποστηρίζοντας προγράμματα μαθητών και ενηλίκων.     

Η παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου σχεδιάσε και υλοποίησε τη σχολική χρονιά 2011 – 2012 προγράμματα που απευθύνονταν σε μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης (Δημοτικό - Γυμνάσιο – Λύκειο). Συγκεκριμένα, οι περιβαλλοντικές ομάδες των μαθητών τα σχολεία που επισκέφτηκαν το Κέντρο ξεπέρασαν τις 70 με ένα σύνολο 2500 μαθητών και 200 εκπαιδευτικών. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι οι περιβαλλοντικές ομάδες των μαθητών συμμετείχαν σε μονοήμερα και σε πολυήμερα προγράμματα, όπου οι μαθητές διέμεναν και ανέπτυξαν δραστηριότητες στην περιοχή του Δήμου Αγιάς και του Δήμου Ελασσόνας.
Παράλληλα, υποστηρίχθηκαν εκδηλώσεις (επιμορφωτικά προγράμματα ενηλίκων, ημερίδες κ.α.) στην κατεύθυνση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και της τοπικής κοινωνίας σε επίκαιρα περιβαλλοντικά θέματα.
Για την καινούργια σχολική χρονιά 2012-2013 το ΚΠΕ Κισσάβου - Ελασσόνας  στο πλαίσιο της πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EΝΗΛΙΚΕΣ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ. ) και εθνικών πόρων οργανώνει τριήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα ενηλίκων 20 ωρών με θέμα «Περπατώντας και ανακαλύπτοντας τον Όλυμπο». Με το πρόγραμμα αυτό, το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας επιδιώκει τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση και των πολιτών με το περιβαλλοντικό απόθεμα του Ολύμπου, μέσα δηλαδή που θα συμβάλουν στην αειφόρο διαχείριση προστατευόμενων περιοχών του τόπου μας. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 (απόγευμα) έως την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 (μεσημέρι) στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και στις παραολύμπιες περιοχές του Δήμου Ελασσόνας.
Το περιεχόμενο του προγράμματος θα περιλαμβάνει θέματα, όπως η οικολογία του Ολύμπου, παρατήρηση και ερμηνεία τοπίου, αειφόρος διαχείριση προστατευόμενων περιοχών, τοπικά προϊόντα παραολύμπιων περιοχών κ.ά.
Η ανάπτυξη του επιμορφωτικού προγράμματος θα υποστηριχθεί από τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, από το Δασαρχείο Ελασσόνας, το Δίκτυο Περραιβία για το περιβάλλον και τον πολιτισμό  καθώς και από άλλους εκπαιδευτικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς φορείς και θα τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Ελασσόνας.
Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε στελέχη (30 άτομα) περιβαλλοντικής εκπαίδευσης όλης της χώρας (μέλη παιδαγωγικών ομάδων ΚΠΕ, υπευθύνους σχολικών δραστηριοτήτων) και ενηλίκους της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας (20 άτομα), οι οποίοι ευαισθητοποιούνται προς την κατεύθυνση της επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης μέσα από την ανάδειξη και τη διατήρηση της φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας. 
Παράλληλα, το Κέντρο προγραμματίζει την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων σε ποικίλα θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αντλούν επιπρόσθετη πληροφόρηση επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του κέντρου (thess.pde.sch.gr/kpe).
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.