Headlines News :

9o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 8:03 π.μ.

Ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.

26 - 30 Σεπτεμβρίου 2012.

To 9o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας ξεκίνησε από χθες, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, με προβολές ταινιών από όλο τον κόσμο. Στο θεσμό συμμετέχουν διακόσιοι είκοσι εννέα σκηνοθέτες από 49 χώρες του κόσμου. Οι δημιουργίες τους θα προβάλλονται στους χώρους του δημοτικού θεάτρου Νάουσας, όπου και θα φιλοξενείται το φεστιβάλ, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν επίσης και εκθέσεις φωτογραφίας αλλά και μια ημερίδα σχετική με την πολιτική και την 7η τέχνη.


Με το σύνθημα «δημιουργία τώρα» οι διοργανωτές του φεστιβάλ καλούν τους φίλους του κινηματογράφου να απολαύσουν ταινίες μυθοπλασίας, ταινίες πιο πειραματικές, αλλά και κινουμένων σχεδίων, αλλά και να αξιοποιήσουν κατά κάποιο τρόπο την τέχνη των εικόνων προκειμένου να «αντισταθούν» στις δυσκολίες των καιρών μας. Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ο δήμαρχος Νάουσας κ. Τάσος Καραμπατζός, η συγκεκριμένη γιορτή του πολιτισμού έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, αφού σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας θα λειτουργήσει υπέρ της οικονομικής ενίσχυσης φοιτητών από την ευρύτερη περιοχή, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και χρειάζονται πόρους για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Ανάμεσα στα πιο σημαντικά γεγονότα – δράσεις, που πλαισιώνουν το 9ο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Νάουσας είναι και το αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο, που περιλαμβάνει ταινίες του σκηνοθέτη Michelangelo Antonioni, αλλά και νέων ιταλών κινηματογραφιστών, το τμήμα σπουδαστικών και νεανικών ταινιών «Digital View South East Europe» με δημιουργίες σκηνοθετών από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και το τμήμα ταινιών που γυρίστηκαν με τη χρήση και μόνο του κινητού τηλεφώνου (με σκοπό να αναδείξουν τις δυνατότητες που προσφέρει σήμερα η τεχνολογία).

Στον εκθεσιακό χώρο του φεστιβάλ παρουσιάζονται επίσης δύο εκθέσεις φωτογραφίας. Έκθεση πανοραμικής φωτογραφίας από τον Νίκο Μπιλιούρη και έκθεση με θέμα τη Νάουσα και την περιοχή της, από τον Νίκο Κεραμίδη. Έκθεση επανάχρησης βιομηχανικών χώρων από τη Φανή Αντωνίου θα παρουσιάζεται στο χώρο του καφέ-μπαρ του Φεστιβάλ. Εμπνευσμένοι από τον κόσμο των κινουμένων σχεδίων, τέσσερεις δημιουργοί ζωντανεύουν τους αγαπημένους τους ήρωες, μέσα από δημιουργίες της τέχνης του δρόμου.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να «αιχμαλωτίσουν» με το φωτογραφικό φακό τους στιγμιότυπα από της ημέρες της κινηματογραφικής «γιορτής», συμμετέχοντας έτσι σε σχετικό διαγωνισμό.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.