Headlines News :

Φόβος (project I).

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 7:51 π.μ.

Η Ελλάδα είναι ένας τόπος γεμάτος πληγές… Που πονάνε… Όμως οι ΄Ελληνες φοβούνται τον πόνο και προσπαθούν να τον αποφύγουν! Αντί να τον γιατρέψουν, προσπαθούν να τον ξεγελάσουν! Κάνουν καραγκιοζιλίκια, παίρνουν πόζες, το ρίχνουν στο τσιφτετέλι, στα κοσμικά, στα κομματικά. Φοβούνται να αντικρίσουν κατάφατσα τον πόνο, τα προβλήματά τους, τον εαυτό τους, την ταυτότητά τους. Ποτέ λαός δε φοβήθηκε τον εαυτό του, περισσότερο απ’ ο,τι ο νεοέλληνας. Όμως ο πόνος εξορκίζεται με τον πόνο! Αν τον αντικρίσεις κατάματα, αποκτάς αυτογνωσία, εξανθρωπίζεσαι.


Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί

Μέσα από τα πέντε βασικά συναισθήματα

[PROJECT 1] Φ Ο Β Ο Σ.

Ένα θεατρικό Ντοκιμαντέρ για την ολοκλήρωση του Εγώ και τη Συλλογική δύναμη, θα προκύψει μέσα από ένα ερευνητικό πεδίο με τα εξής δεδομένα: Κάτοικοι μιας συγκεκριμένη περιοχής (Αττική), σε μια ορισμένη εποχή 2012-2013, όλων των ηλικιών. Πως αισθάνονται; τι επιθυμούν; ποια η σχέση με τον εαυτό τους; Ποια η σχέση με τους άλλους; 

Ξεκινώντας με το Πρώτο ερευνητικό τριήμερο βασισμένο στο συναίσθημα του Φόβου, οι θεατές στόχος είναι να μπουν σε μια βιωματική διαδρομή δράσης και αντίδρασης.

Πολλές τέχνες θα συγκλίνουν και με πρωταγωνιστή τους θεατές θα ανακαλύψουμε τον Φόβο, θα αναζητήσουμε την Επιθυμία και θα μπούμε στην διαδικασία να Επιλέξουμε.

Συνθέσεις από ανθρώπινες καταθέσεις θα οδηγήσουν σε εξομολογήσεις συγκεκριμένων φόβων.

*Σε σκοτεινό χώρο* οι θεατές θα αναγνωρίσουν Φόβους όπου βασισμένοι στην Τετραλογία του Φόβου του Fritz Riemann, θα δημιουργήσουν μαζί με τους εμψυχωτές - performers διαδραστικά παιχνίδια με τις 4 βασικές προσωπικότητες του Φόβου: Σχιζοειδής, Kαταθλιπτική, Ψυχαναγκαστική και Υστερική.

*Σε φωτεινό χώρο*, σε πιο ενεργητική θέση οι καλλιτέχνες καθοδηγούν τον κόσμο στα μονοπάτια του Θέλω

*Σε εξωτερικό χώρο* όλοι μαζί αφού έχουν περάσει από την επιθυμία, θα επιλέξουν κάνοντας τον φόβο δύναμη.

ΧΩΡΟΣ:
Φυσικό σκηνικό, μη θεατρικός χώρος, το πρώην δυτικό αεροδρόμιο, στο Ελληνικό.

ΧΡΟΝΟΣ: 
28, 29 και 30 Σεπτέμβρη 2012.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
Ηθοποιοί \ μουσικοί \ χορευτές \ εικαστικοί \ φωτογράφοι \ κινηματογραφιστές \ εκπαιδευτικοί.

Εισοδος ελεύθερη (περιορισμένος αριθμός θέσεων)


Περισσότερες πληροφορίες στα:


Για την στήλη θεαμάτων
Το πρώτο ερευνητικό τριήμερο που θα αναπτύξουμε σε σχέση με το σήμερα για την ολοκλήρωση του Εγώ και την ανάγκη του Μαζί θα είναι μέσα από το συναίσθημα του Φόβου. Καλλιτέχνες από πολλά πεδία, δρουν και αντιδρούν μαζί με τους θεατές. 



28, 29, 30 Σεπτεμβρίου 2012 

Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού 
1η Στάση Αγίου Κοσμά 
(Α2,Α3,Β3,Γ1,237,178) 
Είσοδος Ελεύθερη.



Η Παράσταση θα βιντεοσκοπείται μαζί με το κοινό.

Διάρκεια Παράστασης – Διαδρομής: 2 ώρες. 

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 6946363045 begin_of_the_skype_highlighting            6946363045      end_of_the_skype_highlighting, 6972007034 begin_of_the_skype_highlighting            6972007034      end_of_the_skype_highlighting

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.



Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: 
Γιάννης Σιούτης 6946363045 begin_of_the_skype_highlighting            6946363045      end_of_the_skype_highlighting 
Αγάθη Κάλτσα 6972007034 begin_of_the_skype_highlighting            6972007034      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting            6972007034 begin_of_the_skype_highlighting            6972007034      end_of_the_skype_highlighting      end_of_the_skype_highlighting

Βιογραφικό ομάδας:
Οι [nomáδes artcore], είμαστε ένας πυρήνας ανθρώπων που συσπειρώθηκαν στις αρχές του 2011 με σκοπό την καλλιτεχνική έκφραση και δράση χωρίς περιορισμούς σε σχέση με τον τόπο, την σύνθεση και την μορφή της τέχνης.

Η Κατάσταση Πολιορκίας μια τραγωδία σε πέντε διαστάσεις ήταν το πρώτο θεατρικό εγχείρημα της ομάδας ,όπου ανέβηκε στο θέατρο Αλκμήνη για 15 παραστάσεις από τον Οκτώβρη ως τον Δεκέμβρη του 2011. Στη σκηνή συναντήθηκαν οι στίχοι του εθνικού ποιητή της Παλαιστίνης Μαχμούντ Νταρουίς μαζί με του δικού μας εθνικού ποιητή, Διονύσιου Σολωμού, δίνοντας λόγο σε εικόνες πολιορκίας και εστιάζοντας στον αέναο αγώνα του ανθρώπου προς την ελευθερία.

Με το εργαστήρι Να σου πω; Να μου πεις. Μια ιστορία… ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2012 μια σειρά από βιωματικές συναντήσεις στον Υμηττό με στόχο την έκφραση και την ενεργοποίηση τόσο των προσωπικών ζητημάτων όσο και των συλλογικών μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και την αναπαράσταση .

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία ενός θεατρικού ντοκιμαντέρ όπου και πάλι εστιάζουμε στη έννοια της μονάδας και του συνόλου . Από το Εγώ στο Εμένα και από το Εμείς στο Μαζί. Με ποιο τρόπο ολοκληρώνεται το Εγώ; Πώς γίνεσαι δημιουργικός σε μια ομάδα; Με άξονα τα πέντε βασικά συναισθήματα Φόβος-Χαρά-Θλίψη-Θυμός και Αγωνία θα δημιουργήσουμε πέντε ερευνητικά τριήμερα όπου θεατές και καλλιτέχνες από πολλά πεδία θα δρουν για να αναγνωρίσουμε το κάθε συναίσθημα και να το κάνουμε σύμμαχο στην ολοκλήρωση. Τα Τριήμερα αυτά θα βιντεοσκοπηθούν και το υλικό που θα μαζευτεί θα είναι ο κορμός ενός Θεατρικού Ντοκιμαντέρ.

Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.