Headlines News :

«Προσεγγίζοντας το Σουρεαλισμό».

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 7:57 π.μ.

Στην Άνδρο.

Εγκαινιάστηκε προχθές Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στην Άνδρο, η έκθεση «Προσεγγίζοντας τον Σουρεαλισμό», στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. 

Μέσα από 100 εκθέματα (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, κατασκευές κλπ), οι επισκέπτες της έκθεσης καλούνται να γνωρίσουν το κίνημα του σουρεαλισμού, που στα χρόνια του Μεσοπολέμου ήρθε ως απάντηση – ανατροπή, θέτοντας το ζήτημα της αμφισβήτησης απέναντι στα τότε «πρότυπα» και «καλώς κείμενα» των τεχνών του λόγου, της ζωγραφικής, της φωτογραφίας και όχι μόνο.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των: Αντρέ Μπρετόν, Μαξ Ερνστ, Μαρσέλ Ντισάμπ, Αντρέ Μασόν, Μαν Ρέι, Χουάν Μιρό, Σαλβαντόρ Νταλί, Βίκτορ Μπράουνερ και άλλων. Ταυτόχρονα, μέσα από αρχειακό υλικό γίνεται αναφορά στο έργο των Ελλήνων Σουρεαλιστών, που ξεχώρισαν τόσο για το λογοτεχνικό και ποιητικό τους έργο, όσο και για τις εικαστικές τους δημιουργίες. (Μάριος Πράσινος, Γεράσιμος Στέρης, Αντουάν Μάγιο (Αντώνης Μαλλιαράκης), Ανδρέας Εμπειρίκος, Νίκος Εγγονόπουλος, Οδυσσέας Ελύτης κ.α.

Συλλέκτες όπως οι Γιώργος Οικονόμου, Μαριόν Μεγιέρ, Λεωνίδας Εμπειρίκος και πολλοί άλλοι έδωσαν τα έργα τους για την πραγματοποίηση της έκθεσης στο νησί. «Ο θεραπευτής», του Ρενέ Μαγκρίτ είναι το έργο που δάνεισε η Εθνική Πινακοθήκη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος του Βασίλη και της Ελίζας Γουλανδρή, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου εικαστικού αφιερώματος.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.