Headlines News :

Οι LocoMondo μιλούν στο A&C...

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 8:00 π.μ.


Η μεγάλη μουσική παρέα, που επί σκηνής, χρόνια τώρα έχει κερδίσει τις καρδιές όλων, μικρών και μεγάλων, παντού στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό με τα τραγούδια της και την ζωντάνια που εκπέμπει, σε ρέγγε, σκα και λάτιν ρυθμούς έχει τα βασικά συστατικά που μετατρέπουν κάθε συναυλία τους σε ενα ατελείωτο πάρτυ, που τον πρώτο λόγο έχει η μουσική και ο χορός.


Στις συναυλίες τους που είναι γνωστές για τη ζωντάνια και την ενέργειά τους, οι Locomondo συνηθίζουν να στήνουν μία γιορτή όπου κόσμος και συγκρότημα γίνονται ένα, θίγοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα με τον γνωστό τους τρόπο. 

Οι Locomondo τραγουδούν σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 στον Καλοκαιρινό "Μύλο 1927" επιμένοντας πως «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ» και θέλουν «να σαι εκεί ...ο,τι κι αν συμβεί»...!!!




A&C: Μεγάλες συνεργασίες, μεγάλα φεστιβάλ και συναυλίες, μεγάλα ονόματα της ελληνικής και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όλα στο πλευρό των LocoΜondo. Τι αποκομίσατε από όλες αυτές τις εμπειρίες;

L. M.: Όλες οι συνεργασίες προέκυψαν σαν φιλικές γνωριμίες. Από την στιγμή όμως που ανακαλύπτεις με κάποιους καλλιτέχνες ένα κοινό σημείο επαφής αρχίζεις και αναρωτιέσαι “τι θα γινόταν αν δοκιμάζαμε να κανούμε κάτι μαζί;” Έτσι ξεκίνησαν όλες οι συνεργασίες μας. Είναι και μια πολύ όμορφη διαδικασία για το ίδιο το συγκρότημα, να βλέπεις τον τρόπο δουλειάς ενός αθρώπου που εκτιμάς πολύ, να σου δείχνει μία διαφορετίκη προσέγγιση των πραγμάτων.
Τα φεστιβάλ και οι συναυλίες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Εκεί είναι που ζει και αναπνέει η μουσική μας, γιατί η επαφή με το κοινό είναι πολύ σημαντική γιά εμάς, για να μένει η μουσική ζωντανή πρέπει να παίζεται ζωντανά και μάλιστα μπροστά σε κοινό που σ αγαπάει και έχει έρθει να μοιραστεί αυτή την εμπειρία μαζί σου.



A&CΈχετε συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες. Ποια συνεργασία σας ξεχωρίζετε;


L. M.: Κάθε μία έχει και τις μαγικές στιγμές της, οπότε δεν θα θέλαμε να ξεχωρίσουμε κάποια από αυτές.




A&C: Είστε όλοι λάτρεις της ρέγγε μουσικής ή είχατε κι άλλες επιρροές;


L. M.: Υπάρχουν κάποιοι «κοινοί παρονομαστές» όπως λέμε, που απότελουν την βάση του ήχου μας. Για να μπορέσει να υπάρξει η μπάντα πρέπει να υπάρχουν κάποιες σταθερές, κάποια ακούσματα που τα αγαπάνε όλοι. Για εμάς έτυχε να είναι το Reggae και το Ska, παρόλο που όλα τα παιδιά του συγκροτήματος ακούνε πολλές και διαφορετικές μουσικές. Ο καθένας θα σου πει και κάτι διαφορετικό. Αλλός ρεμπέτικα, άλλος Rock, άλλος Soul και Funk, άλλος ηλεκτρονική μουσική... Όλες αυτές οι επιροές ακούγονται στα τραγούδια μας, τα οποία δεν είναι μιά καθαρή μορφή της Reggae αλλά έχουν σαν βάση τον ήχο και τον ρυθμό της.




A&C: Πως ήταν οι 12 μέρες στην Jamaica; Θα ξαναπηγαίνατε ; 


L. M.: Ήταν ένα μεγάλο σχολείο γιά όλους μας, αλλά και ένα ταξίδι ζωής που ο καθένας από εμάς έχει κρατήσει για τον εαυτό του τα πράγματα και τις εμπειρίες που ήταν σημαντικές γι αυτόν. Η Τζαμάικα είναι μιά χώρα μεγάλων αντιθέσεων και απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Είναι μιά χώρα με μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας, χωρίς μεσαία τάξη και με πολλές ταξικές ανισότητες. Με άλλα λόγια δεν είναι ο παράδεισος που όλοι ονειρεύονται, εκτός και αν πας να κλειστείς σε ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Υπάρχει ένα τραγούδι στο Me Wanna Dance που λέγεται Ghetto Tourist, και μιλάει για τις εμπειρίες μας σαν ταξιδιώτες σε αυτό το νησί.
Όσο γιά το αν ξαναπηγαίναμε, μάλλον ο καθένας θα σου δώσει μία διαφορετική απάντηση σ αυτό το ερώτημα. Ας έρθει μία τέτοια περίσταση ξανά μπροστά μας ή κάτι ανάλογο λοιπόν και βλέπουμε...



A&C: Πως θα χαρακτηρίζατε με έναν στίχο σας τη σημερινή κατάσταση της χώρας;


L. M.: Θα διαλέγαμε έναν στίχο του Manu Chao γιά την περίσταση:

... Hey Bobby Marley,
Sing something good to me,
This world goes crazy,
It’s an emergency...




A&C: Ποια είναι ίσως η πιο ακραία έκφραση θαυμασμού που σας έχει τύχει, πάνω και κάτω από τη σκηνή;


L. M.: Το πιο ακραίο είναι να βλέπεις τους ίδιους ανθρώπους σε τελείως διαφορετικές πόλεις όταν παίζεις. Εϊναι πολύ κολακευτικό γιά εμάς, εφ’ όσον δεν φτάνει στα όρια της εμμονής.



A&C: Τι εντυπώσεις σας έχουν αφήσει οι συναυλίες που έχετε δώσει στο παρελθόν στη Λάρισα και πως βρίσκετε το κοινό του κάμπου; 


L. M.: Η Λάρισα είναι μία πολύ ζεστή πόλη- αυτή την εποχή και στην κυριολεξία! Κάθε φορά που ερχόμαστε περνάμε υπέροχα, είτε στην συναυλία είτε κάνοντας τις βόλτες μας στην πόλη.



A&C: Σήμερα, Τρίτη 26 Ιουνίου, θα σας δούμε ζωντανά στο Μύλο 1927 . Τι να περιμένουμε;


L. M.: Σκοπεύουμε να στήσουμε ένα μεγάλο πάρτυ στην πόλη σας, και ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας...



A&C: Τι ετοιμάζουν οι LocoMondo από εδώ και στο εξής;


L. M.: Πολλές συναυλίες γιά όλο το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε κάποια μέρη του εξωτερικού και όταν με το καλό μπει το φθινόπωρο ελπίζουμε να αρχίσουμε να ασχολούμαστε με τον καινούργιο μας δίσκο. Έχουμε μαζέψει πολύ υλικό που καιρός είναι να δισκογραφηθεί και να κυκλοφορήσει. Θα σας παίξουμε και μερικά καινούργια τραγούδια στην συναυλία!




Ευχαριστούμε θερμά τη Σοφία Χολέβα, αρθρογράφος του ArtandCity και θαυμάστρια του συγκροτήματος για τις ερωτήσεις που επιμελήθηκε.



Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.