Headlines News :

Ο Διάπλους του Φιλοκτήτη.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 7:50 π.μ.


Ο Δήμος Αγιάς σε συνεργασία με τον Δήμο Λήμνου συνδιοργανώνουν την αναβίωση του μυθικού ταξιδιού του Φιλοκτήτη. Η διοργάνωση αναμένεται να τεθεί υπό την αιγίδα και άλλων φορέων, αφού φιλοδοξία μας είναι η προσπάθεια αυτή να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη.

Ο «Διάπλους του Φιλοκτήτη», η μεταφορά του μυθικού ταξιδιού από τον 12ο πΧ αιώνα στον 21ο μΧ αιώνα υα αναβιώσει με ιστιοπλοϊκά σκάφη και φουσκωτά από τις 22 μέχρι και τις 27 Ιουνίου 2012.
Τα σκάφη θα ναυλωθούν, εξοπλισθούν και στελεχωθούν με πληρώματα με πρωτοβουλία κοινωνικών ή επαγγελματικών ομάδων και φορέων.
Το πενθήμερο ταξίδι θα ξεκινήσει από το λιμάνι του Αγιοκάμπου, θα περάσει από την Χαλκιδική, τη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο και την Αλόνησο για να επιστρέψει στον Αγιόκαμπο, την πατρίδα του Φιλοκτήτη (βασιλιάς της Μελιβοίας).
Επιθυμία των διοργανωτών είναι να μεταφέρουν ένα μήνυμα ειρήνης για την αδελφοποίηση των τριών πόλεων που σχετίζονται με τη ζωή και την πορεία του Φιλοκτήτη, ελπίζοντας παράλληλα η προσπάθεια αυτή να αποτελέσει το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της καλοκαιρινής περιόδου.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.