Headlines News :

"Όταν η τέχνη της μουσικής συνδράμει προς βοήθεια της τέχνης του θεάτρου".

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 12 Ιουνίου 2012 10:55 π.μ.

Χορηγός Επικοινωνίας artandcity.gr

Συναυλία για την οικονομική ενίσχυση της θεατρικής ομάδας "Paratodas".

Η νέα θεατρική σκηνή - θεατρικό εργαστήρι "Paratodas" δημιουργήθηκε στα τέλη του Φεβρουαρίου το 2012. Το σύνολο των ανθρώπων που απαρτίζουμε αυτή την ομάδα συναποφασίσαμε (προσπερνώντας τις ιεραρχικές δομές του σκηνοθέτη - αρχηγού και των ηθοποιών - ακολούθων που δεν μπορούν να προσβάλουν το αλάθητο αλά Πάπα του υπευθύνου της ομάδας) σε αντίθεση με πολλά θεατρικά εργαστήρια που εδρεύουν στην πόλη μας, να μπούμε στην τολμηρή, άκρως απαιτητική, δύσκολη μα συνάμα τόσο συναρπαστική διαδικασία, να ξεκινήσουμε πρόβες για την δραματουργία του λογοτεχνήματος των Α. Γιαλαμά και Κ. Πρετεντέρη '' Μιάς πεντάρας νειάτα '', μιας κωμωδίας που ανήκει στο σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο που στις άκρως σκληρές κοινωνικές συνθήκες στις οποίες προσπαθούμε να διαβιώσουμε αποδεικνύεται απολύτως σύγχρονο με την κυριολεκτική του σημασία...

Λίγα λόγια για το έργο:
Στεγαστικό πρόβλημα, ανεργία, σεξουαλική παρενόχληση: Το νιόπαντρο ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει τη δική του στέγη αλλά δεν έχει τα χρήματα και σκέφτεται να δανειστεί. Η γυναίκα που θέλει να δουλέψει αλλά ο άνδρας της δεν της το επιτρέπει (ναι, ισχύει ακόμη και σήμερα) από φόβο μη «ξεμυαλιστεί». Η πρόσληψη κατά προτίμηση ανύπαντρων γυναικών από τις επιχειρήσεις. Οι σπουδές που δεν διασφαλίζουν ένα αντίστοιχο επαγγελματικό μέλλον. Ένα κείμενο γραμμένο με δεξιοτεχνία προορισμένο εξαρχής για το θέατρο, ένα καθαρά «λαϊκό» έργο που έχει περάσει στα όρια του κλασικού.

Σ' αυτή μας την προσπάθεια έχουμε βοηθούς και έμπρακτους συμπαραστάτες εκτός ημών των ιδίων όλους τους γνωστούς και φίλους που με την ηθική τους συμπαράσταση εντείνουν την όρεξη, την ενέργεια και τον ζήλο που δίνουμε και δείχνουμε στις συχνές και πολύωρες πλέον πρόβες μας όπως είθισται και πρέπει να κάνουν όσοι σέβονται αυτή την τέχνη, την τέχνη της υποκριτικής και του θεάτρου, να είναι δηλαδή πραγματικοί εργάτες του, σεβόμενοι και αντιλαμβανόμενοι την παιδευτική αξία της ενασχόλησης ενός ανθρώπου με τις τέχνες, στον ελεύθερο χρόνο του, πόσο μάλλον με αυτή της όρχησης .

Μία νέα εναλλακτική (με την ακριβή γλωσσολογική έννοια του όρου) θεατρική ομάδα στην πόλη μας που φιλοδοξεί να αναγνωρίζεται από το φιλοθεάμον κοινό ως η ομάδα ερασιτεχνικού θεάτρου Λάρισας ''Paratodas'' που αυτοσκοπός της δεν είναι να ανέβουν τα μέλη της πάνω στο θεατρικό σανίδι αλλά να μαθητεύσουν της 6ης τέχνης, λαμβάνοντας όλα τα δώρα της εκπαιδευτικής επιμόρφωσης που μπορεί να σου προσφέρει αυτή.

Φιλοδοξούμε να μπούμε δυναμικά στα θεατρικά δρώμενα της περιοχής μας ανεβάζοντας την 1η παραγωγή της ομάδος, στα τέλη Ιουλίου του ''Μιάς πεντάρας νείατα '' ενός θεατρικού καλλιτεχνικού διαμαντιού ως αναφορά την ευρηματική στιχομυθία από την συγγραφική πένα των Ασημ. Γιαλαμά και Κ. Πρετεντέρη το 1965.

Η πρώτη μας επαφή με την κοινωνία της Λάρισας θα γίνει μέσω της τέχνης της μουσικής διοργανώνοντας:

Τη μουσική βραδιά με τίτλο « Όταν η τέχνη της μουσικής συνδράμει προς βοήθεια της τέχνης του θεάτρου.!!! »

Μία συναυλία για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας μας.

Στον καλοκαιρινό χώρο του Μύλου 1927, Γεωργιάδου 53.

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, 9:00μμ.

Συμμετέχουν οι: 
Το μουσικό σύνολο των Θέμη Σαμαντζή, Μιχάλη Μαντέλα, Δημήτρη Κατσαβάκη και Βάλια Σαπουνά.
Τραγουδούν Έλενα Γκατζά, Δημήτρης Λαπούσης, έχοντας στο πρόγραμμά τους ειδικά για τη βραδιά τραγούδια από θέατρο, οπερέτες, μιούζικαλ και κινηματογράφο.


Θα ακολουθήσει το μουσικό σχήμα των "Veronica project" σε ένα πρόγραμμα έντεχνων ελληνικών ακουσμάτων και καλοκαιρινής ροκ διάθεσης. Mε τον Χρήστο Γκόρτζο στα φωνητικά και στην κιθάρα, τον Αχιλλέα Μοχλούλη στα πλήκτρα και τον Λουκά Αυγερινό στην ηλεκτρική κιθάρα.

+ Έκπληξη - Εμβολή του χιπ - χοπ συγκροτήματος Μ.A.N

+ 2 Γνωστοί Λαρισαίοι ηθοποιοί δοκιμάζονται και στο τραγούδι.

Έλατε μαζί μας σ' αυτή τη βραδιά να γίνουμε συνταξιδιώτες στον πολιτισμό, να γίνουμε όλοι μία μεγάλη ωραία παρέα αφήνοντας τις τέχνες να κάνουν για ακόμη μία φορά το έργο τους, να ενώσουν τους ανθρώπους. 

Η παρουσία σας θα μας τιμούσε ιδιαίτερα.

Ας βρεθούμε λοιπόν και ας συνδιαμορφώσουμε το πνεύμα, τις σκέψεις και τον λόγο μας από κοντά.

info:
"Όταν η τέχνη της μουσικής συνδράμει προς βοήθεια της τέχνης του θεάτρου!!!"
Συναυλία για την οικονομική ενίσχυση της θεατρικής ομάδας "Paratodas".
Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, 9μμ.
Στον "Καλοκαιρινό Μύλο 1927", Γεωργιάδου 53, Λάρισα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας - κρατήσεων 2410 256404 & 6983694328.
Είσοδος Ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.