Headlines News :

Εκδηλώσεις για παιδιά.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 7:52 π.μ.


Από το Σπίτι του Σοφούλη.

Φεστιβάλ Πηνειού 2012.
Το καθημερινό πρόγραμμα στο Φεστιβάλ Πηνειού 2012 θα ξεκινά καθημερινά στις 7μμ. Το περίπτερο μας θα βρίσκεται δίπλα από την κεντρική εξέδρα και κάτω από την γέφυρα. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα τι θα περιλαμβάνει:

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
«ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΓΑΒΡΙΕΛΛΑΣ».
Η Γαβριέλα είναι πολύ στενοχωρημένη. Τα παιδιά την αποκάλεσαν «μεγάλη ψεύτρα». Δεν πίστεψαν ότι μέσα σε μόλις δέκα μέρες ταξίδεψε στην Κίνα, στο Λονδίνο, στη Ρόδο, σε ένα ορεινό χωριό που λέγεται Βρυσοχώρι και επιπλέον έκανε τα μπάνια της στη Χαλκιδική. Η Γαβριέλα δε λέει ποτέ ψέματα. Γίνονται όμως όλα αυτά τα ταξίδια σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;
Θεατρικό δρώμενο με κούκλες, παρέα με τη συγγραφέα του βιβλίου Γιώτα Φώτου, σε μία ευχάριστη διαδραστική προσέγγιση της φιλαναγνωσίας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
«ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΤΣΥΦΑ».
Ένα ολοκληρωμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά ,με θέμα το περιβάλλον, όπου μέσα από την αφήγηση του παραμυθιού,θα οδηγηθούμε σε ένα εικαστικο και θεατρικό δρώμενο μαζί με τον ήρωα της ιστορίας, τον Κότσυφα Περιστερόπουλο.
Παιχνίδια και μουσικοκινητικές δράσεις με θέμα το περιβάλλον.

ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
«Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ».
Τι γίνεται όταν ο κολλητός σου, σου προτείνει να κάνετε το γύρο του κόσμου με ποδήλατο; Τέλεια ιδέα..αλλά δεν ξέρεις ποδήλατο!
Ο Πέτρος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Πρέπει να μάθει ποδήλατο μέσα σε λίγες ώρες. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Βάζει τα δυνατά του, αλλά πέφτει και ξαναπέφτει. Ποιος όμως είπε ότι τα ωραία πράγματα στη ζωή είναι κι εύκολα;
Θεατρική αφήγηση της ιστορίας, εικαστική κατασκευή μίνι ποδηλάτου για αμέτρητες βόλτες σε όλο τον κόσμο .

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
«ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΥΛΑ».
Το ποτάμι είναι πολύ στενοχωρημένο. Χρόνο με το χρόνο τα νερά του λιγοστεύουν. Δεν αρκούν για να ξεδιψούν τα πουλιά, να δροσίζονται τα δέντρα, να κολυμπούν τα ψάρια.
Οι άνθρωποι βέβαια έχουν τη λύση: Θα κάνουν έργα! Ποιους θα πονέσουν όμως με τις πράξεις τους και ποιος τελικά θα σώσει τη φύση από τους ανθρώπους;
Θεατρική απόδοση της ιστορίας και ζωγραφική.
Γνώρισε τη συγγραφέα του βιβλίου Χρυσανθη Τσιαμπαλή Κελεπούρη, παίζοντας και ζωγραφίζοντας μαζί μας το ποτάμι, ακριβώς έτσι όπως το έχεις φανταστεί.

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
«ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΕΝΑ ΜΠΑΛΟΝΙ ΟΤΑΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ;».
Ανοίγουμε τα βιβλία μας,φουσκώνουμε τα μπαλόνια μας και ταξιδεύουμε μαζί με τη Μελίτα, την ηρωίδα του βιβλίου, ως το άγνωστο Μπαλάι , όπου ο χρονος σταματάει κι ο αέρας δεν φυσάει.
Επιτόπια θεατρική παράσταση με συμμετοχή των παιδιών,τραγουδια,μουσική και μπαλονοζωγραφική .
Παιχνίδι με αφρούς.Ξύρισε -χωρίς να σπάσει - το δικό σου άνθρωπο - μπαλόνι και κέρδισε πεντανόστιμες λιχουδιές για το ταξίδι σου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012.
«ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ»
Η φουντωτή ουρά της Αριάδνης, της αλεπούς, τσουρουφλίζεται μυστηριωδώς, ύστερα από έναν υπνάκο στο ξέφωτο του δάσους.
Είναι ο δράστης κάποιος ύπουλος εχθρός, όπως πιστεύει ο κύριος Ευθύμης, η σαύρα, ή μήπως η Αριάδνη δεν υπολόγισε ένα παράγοντα της… φύσης;
Ποια είναι η ιατρική γνωμάτευση του κυρ Λεωνίδα του γιατρου-σκατζόχοιρου;
Και η εκδίκηση που ζητούν τα ζώα από το δράστη, μήπως καταλήξει εις βάρος τους;
Επιτόπια θεατρική παράσταση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012
«ΘΕΛΩ ΚΙ ΕΓΩ».
"Θέλω κι εγώ να κουρευτώ" λέει η Γωγώ. Όταν όμως καταλαβαίνει ότι όλοι τη θαυμάζουν για το όμορφο μαλλί της, τότε αλλάζει γνώμη. "Το θέλω όλο εγώ!" Κι όσο μεγαλώνει το μαλλί της τόσο μεγαλώνει και η ιδέα που έχει για τον εαυτό της.
Μέσα όμως από την τρυφερή ματιά του παραμυθιού,η Γωγώ θα βρει τον δρόμο της και θα καταλάβει ότι η αληθινή ομορφιά είναι μόνο αυτή που μοιράζεσαι, όταν το εγώ.. γίνεται εμείς.
Αφήγηση του παραμυθιού, μουσικοκινητικά παιχνίδια και χορός.
Κόψε και ράψε το δικό σου προβατάκι από μαλλί.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.